Ubat Gigi Mu’min Junior

Kali ini Adra nak berkongsi dengan ubat gigi yang biasa Adra gunakan sejak berusia setahun sehinggalah sekarang. Ubat gigi berjenamakan Mu’min memang sentiasa menjadi piliahn Daddy dan Mama. Iyelah, nak Adra pilih sendiri macam tak berapa nak reti pula kan. Jadi, ada eloknya Adra serahkan tugas tersebut kepada mereka berdua. Sudah tentu ianya yang terbaik buat Adra.

Sebenarnya Adra tiada sebarang syarat tertentu kenapa Adra memilih ubat gigi jenama ini. Cumanya yang penting kenapa Adra memilih jenama yang ini disebabkan ubat gigi ini tidak mengandungi Fluorida. Ini bermakna memang selamat kalau Adra tertelan. Kerap kali juga sebenarnya Adra tertelan, sama ada secara sengaja atau tidak sengaja..hihi. Iyelah, dibuatnya perasa Oren tu, memang betul-betul rasa macam buah Oren. Untuk yang tidak tahu, jika anak-anak kecil terlalu kerap tertelan Flourida ini, ianya tidak elok kerana memberi risiko yang tinggi untuk menghadapi Dental Fluorosis. Antara masalah Dental Fluorosis adalah kesan tompok-tompok putih kepada gigi kanak-kanak, kesan seperti ini biasanya kekal sehingga kanak-kanak meningkat dewasa & lebih buruk ia mungkin kekal selamanya kerana tiada kaedah yang mampu merawatnya

Selain daripadanya ianya mempunyai cop Halal, ianya juga amat murah dan berpatutan. Maka tidak syak lagi, sememangnya ubat gigi jenama Mu’min ini akan menjadi pilihan hati Adra.

SAMSUNG

SAMSUNG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s