Aktiviti Hari Ahad

SAMSUNG

Semalam tak ada sebarang aktiviti bosan juga duduk rumah. Mama pula dah mengemas rumah macam biasa pada hari Sabtu. Jadinya, Adra pun ajaklah Mama dan Daddy untuk keluar membeli barangan keperluan. Kebiasaanya memang kitaorang akan ke Giant Batu Caves tu aja. Tapi entah mengapa sejak akhir-akhir ini, Giant Batu Caves mengalami pertambahan pengunjung yang agak luar biasa. Seronok sangat agaknya pergi Giant ni. Pilihan berikutnya Daddy mengajak kitaorang ke Tesco Extra Selayang sahaja. Sebenanrya Adra pun suka juga ke Tesco Extra ini, sudahlah ruang parkirnya luas. Tak kena panas pula. Orang pun tak berapa nak ramai sangat . Kira sedang elok sangatlah kalau nak membeli barang keperluan rumah tu kan.

Tapi Adra macam tak berapa ambil kisah sangat sebenarnya. Yang paling penting, tempat tu mestilah ada apa yang Adra nak, iaitu playland ..hihi. Jadinya, Adra bagi peluang buat Mama dan Daddy untuk beli baranngan keperluan rumah terlebih dahulu. Usainya selesai sahaja urusan di kaunter pembayaran, maka sepantas kilat Adra mengajak Daddy untuk memenuhi nafkah kanak-kanak Adra. Boleh juga Adra bagi peluang untuk Mama membelek-belek booth yang terdapat disekitarnya sementara Daddy menemani Adra. Seronok betul rasa sesekali dapat bermain serupa ini kan 🙂

SAMSUNG

Adraa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s