Bila Daddy Menulis : 1

 1. Adra Nur Hannani lebih suka membahasakan dirinya sebagai Agar. Kedengaran sedikit pelat di situ.
 2. Adra seorang yang penakut. Tak boleh tinggal seorang diri. Mesti nak berteman. Ketakutan dirinya bertambah nyata apabila secara tidak sengaja telah terlihatkan watak Pocong dalam kaca TV. Gua dah tutup dia tak kasi tengok dia boleh tepis nak juga tengok. Sudahnya dia tak boleh tidur malam tersebut dan malam-malam berikutnya. Gua terpaksa kasi air penawar baru ok sikit.
 3. Adra ini sebenarnya sangat susah nak makan. Kalau dapat 5 suap pun dah kira bersyukur sangat.
 4. Tak boleh kena sakat sikit. Mudah sangat merajuknya.
 5. Makanan kegemarannya adalah nasi putih, sama sup dengan ikan goreng ataupun ayam goreng. Jalan. Tipikal seorang budak, jangan haraplah Adra nak makan sayuran.
 6. Mempunyai berat sekitar 12 kilogram sahaja Adra ini. Ringan bukan.
 7. Setiap petang Adra akan menunggu Babu datang depan rumah untuk beli benda-benda yang tak sepatutnya dibeli. Jenuh juga nak pujuk supaya tak payah beli. Nak dihalau Babu tersebut supaya jangan lalu, tak sampai hati pula.
 8. Walaupun dah menginjak ke usia 3 tahun, tetapi Adra masih lagi minum susu menggunakan botol susu kecil. Maksimum boleh minum adalah 4 aun sahaja. Serupa baby.
 9. Adra mempunyai alahan terhadap produk tenusu. Pernah termakan biskut yang berperisa keju, tak sampai 2 minit Adra akan bersin-bersin dan matanya yang membengkak. Jadi, gua amat berhati-hati terhadap setiap makan minum beliau. Mujur juga minuman susu kultur boleh diminum tanpa masalah.
 10. Sangat menggemari siri Upin & Ipin. Sehinggakan nada percakapan pun menyamai watak-watak dalam siri tersebut.
 11. Kelihatan Adra ini seperti kanak-kanak yang manja dan lemah lembut, tetapi sebenarnya boleh tahan juga kuat membuli budak lain. Setakat nak cubit budak yang berusia 5 tahun bukanlah masalah besar buat Adra.
 12. Kurang sikit takutnya kalau kena marah dengan Mama dia..tapi sekali kalau gua jerkah, memang terus diam. Akan tetapi turut paling manja dengan gua. Maklumlah, Daddy mithali..kahkahkah.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s