Selamat Hari Raya 2014 – Edisi Melaka

Baru hari ini Adra punya kelapangan untuk mengemaskini blog. Maklumlah, sibuk beraya lagi..hihi. Jadi, marilah Adra ceritakan sedikit tentang kisah beraya di Melaka pula.

Pagi-pagi Raya Kedua kitaorang dah pun bergerak pulang ke Melaka. Memandangkan memang gerak dari Kuala Lumpur awal, maka tidur adalah aktiviti yang wajib Adra lakukan dalam kereta. Sebaik sahaja sampai di kampung, barulah Adra bersiap untuk kembali meneruskan misi menziarahi saudara-mara dan misi duit raya. Aktiviti Raya Kedua ini berjalan dengan jayanya juga walaupun diselang-selikan dengan hujan yang gerimis membasahi bumi Melaka. Dapatlah juga Adra ziarah beberapa buah rumah.

Pulang semula ke rumah agak awal juga kerana menjelang lewat petang cuaca dah mula berasa sedikit panas untuk berehat. Rasanya, kunjungan kali ini sedikit singkat berbanding tahun sudah. Maklumlah, perasaan sayu kehilangan WaMoning lagi terkesan di sanubari setiap ahli keluarga. Kitaorang pun sekadar beraya ala kadar sahaja sebenarnya tahun ini.

Oklah, nak cerita lebih-lebih pun macam tak berapa nak idea pula. Jom pula kita layan antara gambar yang sempat diambil sewaktu beraya di Melaka tempohari 🙂

a1

a2

a3a5

a6

a7

a9

a10

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s