EAD Outing Day 2015 – Hari Pertama

adra

Hujung minggu yang lalu tanggal 17-18 Januari 2015 Adra berpeluang untuk mengikuti program santai anjuran jabatan di pejabat Daddy bertempat di d’Alai Homestay, Melaka. Program 2 hari 1 malam yang dianjurkan secara indie melalui kutipan / dana sendiri lebih bersifat untuk berkumpul bersama ahli keluarga jabatan di tempat Daddy bekerja. Adra ok sahaja apabila dimaklumkan untuk menyertai program sebegini. Tambahan pula tempat tersebut turut mempunyai Kolam Renang.

Kitaorang mula tiba di lokasi kejadian sekitar jam 2.30 petang, di mana kelihatan para peserta mula menjamu selera makan tengahari yang dihidangkan secara Pot Luck sesama mereka. Sebaik sahaja selesai urusan pemakanan, kitaorang pun mula menuju ke bilik untuk bersalin pakaian, dek kerana tak mampu menahan panggilan Kolam Renang. Terus sahaja Adra bersalin pakaian dan mengajak Daddy untuk menemani Adra bermain air seawal jam 3.30 petang. Tengah rembang orang kata. Tapi itu semua bukanlah alasan. Panas pun sanggup Adra redahi. Ternyata bukan Adra sahaja yang sanggup untuk berjemur, tetapi beberapa kanak-kanak turut menyertai sejurus kemudiannya. Seronok jangan cakaplah. Lama sungguh Adra tak pekena bermain air sebegini.

Pada malamnya pula masing-masing menikmati malam malam ala BBQ. Memang seronok Adra perati masing-masing dapat berkumpul sambil bersembang secara santai. Adra juga tidak melepaskan peluang untuk beramah mesra dengan rakan sebaya dan juga rakan dua-baya. Paling seronok dapat berjumpa dan bersembang dengan Aisyah. Aisyah ini merupakan kenalan lama Adra semasa masih kecil lagi..eceh.

Menjelang lewat tengahmalam, masing-masing pun kembali ke bilik untuk berehat kerana keesokkannya ada acara Sukaneka yang perlu disertai pula.

Bersama Aisyah di kolam

Bersama Aisyah di kolam

Menikmati hidangan tengahari

Menikmati hidangan tengahari

Makam malam bersama Aisyah

Makam malam bersama Aisyah

Ayam BBQ yang sedap

Ayam BBQ yang sedap

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s