Hari Penyerahan Kad Laporan Prestasi Pelajar

pasti

Fuh, kali ini betul-betul lama Adra tidak mengemaskini blog. Betul punya lama. Kalau nak diikutkan, banyak cerita yang hendak Adra kongsikan, tapi macam tidak kesampaian pula..hihihi!

Sementara mood nak menulis tengah ada, marilah Adra kongsikan tentang peristiwa yang baharu sahaja berlangsung minggu sudah, Hari Penyerahan Kad Laporan Prestasi Pelajar. Seminggu sebelumnya, Adra telah pun selamat menjalani peperiksaan pertengahan tahun. Kalau nak diikutkan, berdebar juga sebenarnya apabila Mama & Daddy hendak ke sekolah untuk berjumpa dengan cikgu di Tadika Pasti As Syafie ini. Tapi Adra tabahkan jugalah. Berdebar ke tidak, tolak ke tepi terlebih dahulu.

Lebih kurang jam 10.00 pagi kitaorang dah pun sampai ke Tadika Pasti As Syafie ini. Terus sahaja Adra dan Mama masuk ke dalam berjumpa dengan Cikgu Nabilah membiarkan Daddy bersama Afia menunggu di luar yang mana akhirnya mereka menunggu di dalam kereta sahaja. Boleh tahan lama jugalah Adra bersama Mama berhadapan dengan Cikgu Nabilah ini. Secara keseluruhannya pencapaian Adra agak sederhana juga. Cuma menurut kata Cikgu, Adra ini bangsa yang suka menyiapkan tugasan dalam keadaan yang lekas dan tergesa-gesa tanpa mahu menyemak terlebih dahulu. Ikut perangai Daddy barangkali..hihihi! Sebab itulah ada beberapa kertas soalan, agak teruk juga markah hingga menjejaskan markah keseluruhan.

Berkedudukan nombor 5 dalam kelas (daripada 12 orang murid), dan 12 (daripada 24 orang murid) keseluruhan untuk murid 6 tahun, sememangnya banyak lagi yang perlu Adra perbaiki dan musahasabah diri untuk persiapan peperiksaan akhir tahun nanti. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s